Onbegrepen gedrag

Services

– Branding
– Grafisch
– Lezing
– Packaging design

 

Intro
Onbegrepen gedrag van bewoners in het verzorgings- of verpleeghuis: wie heeft er geen last van?

Zorgverleners en medebewoners hebben er last van, de mensen die het betreft hebben er zelf ook last van. Maar gaat het alleen om gedrag waar iemand last van heeft? Iemand die stilletjes in een hoekje zit en niemand begrijpt echt waarom? Het doel van het project is bewoners met onbegrepen gedrag zodanig te ondersteunen dat het hun kwaliteit van leven ten goede komt.

Het eigen gedrag van zorgverleners heeft vaak een aandeel in het gedrag van bewoners. Het gedrag van bewoners is namelijk vaak een reactie op het gedrag van zorgverleners. Iemand die een zorgverlener heel graag, of juist helemaal niet mag.

De vraag is wat de benadering door zorgverleners doet met het gedrag van bewoners. Mensen die zich gezien en gehoord voelen reageren anders dan mensen die zich niet thuis en verloren voelen.

Het logo bestaat uit twee losse karakters. Het onderste element kan zich verschillend gedragen waardoor de letter een ander karakter kan krijgen. Een reflectie van de verschillende emoties die bij dementie een belangrijke rol spelen.

In het geheel vormt het logo de letters die staan voor Onbegrepen Gedrag.

“Wij zijn ontzettend enthousiast over de nieuwe huisstijl voor Onbegrepen Gedrag. De samenwerking ging heel soepel.”

Myriam Martens, Onbegrepen gedrag.